Ulei Masline Extra Virgin Terra Creta
Ulei Masline Extra Virgin Terra Creta
Curs valutar:
1 EUR = 4.6541 RON
1 USD = 4.0032 RON
Publicitate:

Ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara ulei de masline extravirgin

 Ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara ulei de masline extravirgin

 
Masline fosilizate au fost gasite pe insulele grecesti din Marea Egee,se spune ca sunt vechi de 50-60,000 de ani, iar cultivarea sistematica a arborilor de masline,se spune ca a inceput pe insula Creta în neolitic. Legaturile grecesti cu maslinii sunt profunde.
Grecia este una dintre primele trei tari producatoare de ulei de masline si uleiul de masline grecesc este cel mai bun din lume. Aproximativ 80% din uleiul de masline din Grecia este "extra virgin".
 
Iata ce trebuie luat considerare inainte de a cumpara:
 
Top Note pentru ulei de masline:
EVALUAREA ORGANOLEPTICĂ (Fruity 5,0,Amar 3,0,Picant 3,6),Peroxizi 4,7 mEqO2/Kg din 20 maxim admis
Ulei de Masline Extra Virgin: calitate exceptionala, aroma si gust deosebite. Uleiul este de la prima presare a maslinelor fara substante chimice sau apa calda adaugate in timpul prelucrarii. Aciditate pana la 0,8% maxim admis pentru uleiul de masline extra virgin.
De asemenea,trebuie stiut ca cele mai bune varieteti de masline,sunt: Koroniki,Manaki si Amphissa
 
 
Culoare si claritate
Este ulei de masline verde, cel mai probabil un produs de masline verzi, recoltate inainte de coacere si este foarte apreciat de catre multi consumatori. Uleiul de masline galben-auriu este în general, produsul de masline care au fost lasate sa se coaca timp mai indelungat. Ambele uleiuri verde si galben-auriu sunt uleiuri extra virgine. 
 
Gust si Miros
Un gust amar sau intepator atunci cand este ridicat, de obicei, indica faptul ca maslinele nu s-au copt. Uleiul de masline realizat de masline coapte are un gust usor fructat.Gustul este in intregime o chestiune de preferinta si uleiurile obtinute din masline atat necoapte si coapte au aroma de coaja de mar salbatic.
In cazul in care un ulei de masline miroase urat, nu-l cumpati si nu-l utilizati. Rancezirea cauzata de oxidare este cel mai des intalnit motiv pentru un miros urat.
 
Aciditate
In timp ce Consiliului Internațional al uleiului de masline permite aciditate de pana la 3,3% pentru consumul uman, consumatorii ar trebui sa caute nivelul de aciditate cu un procent cat mai mic de aciditate la uleiul de masline extravirgin. Aciditatea afecteaza gustul si este un factor determinant de calitate.
 
Ceea ce se spune pe etichetă
Pentru a fi siguri ca uleiul de masline este de calitate excelenta, cititi eticheta. Ar trebui sa fie marcat in mod clar "ulei de masline extra virgin " si nivelul de aciditate trebuie afisat,acesta fiind sub 0,8%. Uita-te la zona sau regiunea in care a fost produs uleiul de masline si verificati daca acesta este intr-adevar din Grecia.
 
Degustati inainte de a cumpara
Incercati sa cumparati mai mult de un ulei de masline! Veti descoperi ca gustul si pretul difera la uleiul de masline extravirgin, de la brand la brand, chiar si atunci cand culoarea arata la fel. 
 
Cumpara doua marci diferite
Uleiul de masline folosit pentru a face dressing-uri si sosuri pentru legume proaspete, salate, branzeturi ar trebui sa fie un ulei de foarte buna calitate extra virgin,de preferinta ulei de masline grecesc,care sa permita respectarea deplina a gustului exceptional si al aromei.
 
Un cuvant despre uleiul POMACE
Nu te lasa inselat de pretul mai mic si sa crezi ca acest lucru este o alternativa buna. Este parerea mea personala ca uleiul din turta de masline nu ar trebui sa fie utilizat pentru gatit. Este fabricat dintr-o combinatie de resturi de ulei de masline si ulei de masline virgin, iar calitatea este foarte slaba.
 
Filtre de cautare:
Ofertant
Nu exista oferte care sa indeplineasca criteriile de cautare.
Contul meu: